Omgeving

HuizeHarz (de naam zegt het al)  ligt in de Harz, een prachtig natuurgebied en tevens het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. Een perfecte plek voor natuurliefhebbers die van de ongerepte natuur houden, maar ook wandelaars kunnen hun geluk niet op. Sieber is het startpunt van vele wandelroutes die u langs allerlei mooie plekken in de Harz voeren.

Daarnaast is de omgeving erg kindvriendelijk. In de buurt zijn veel speelplekken te vinden. Zo ligt er op 300 meter afstand van het vakantiehuis een grote speeltuin en in de stad Thale kunt u een bezoek brengen aan een dierentuin en een rodel- en kabelbaan. Ook authentieke steden als Quedlinburg en Goslar zijn zeker een must. Deze steden zijn tot Werelderfgoed verklaard en dat is niet voor niks! Ze worden gerekend tot de mooiste steden met vakwerkhuizen van Duitsland.

Wilt u echt even tot rust komen, bezoek dan het kuuroord in Bad Harzburg met een van de beste geneeskrachtige baden van Niedersachsen. Dit kuuroord is tevens geschikt voor astma-patiënten.

Wintersporters kunnen op de onlangs aangelegde loipen langlaufen, alpineskiën of snowboarden in de naburige gemeenten van de Boven-Harz of rodelen op de in het oord gelegen rodelheuvel of op de met lift en verlichting uitgeruste rodelbanen in Sankt Andreasberg.

Kortom – er is zoveel te doen in de regio Harz, het hele gezin heeft gegarandeerd een super vakantie!